Започни Работа в Интернет

by Rumi

Искаш ли да напуснеш работата си през тази година?

Започни работа в интернет!

Тук споделям как да замениш целодневната си работа за други хора с работа от дома като направиш сайт, който да ти носи пари. Не се притеснявай, щом аз мога да го направя, значи всеки може :-) .

В повечето случаи отнема няколко години да развиеш сайта си до ниво, в което да печелиш толкова, че да се издържаш само от работа в интернет.

Но ако работиш здраво може и за 1 година да успееш да се издържаш от сайта си.

Ако си начинаещ и искаш да изкарваш пари от сайт, тогава ето няколко неща, които можеш да направиш през тази година, за да приближиш момента, когато сам ще си бъдеш шеф.

1. Научи основните неща, които са необходими, за да направиш сайт.

Не разчитай някой друг да актуализира сайта ти. Ти трябва да имаш свободата да добавяш, триеш, слагаш каквото искаш. Представи си да трябва да звъниш на някой всеки път, когато искаш да промениш нещо?!

Хората много често се страхуват от нещата свързани с компютри, и за да те успокоя ще ти кажа, че щях да започна да се занимавам с правене на пари онлайн поне 1 година по-рано, ако не се страхувах, че нищо не разбирам от правене на сайтове.

Когато започнах women-workout-routines.com не знаех, абсолютно нищо за интернет, правене на пари от интернет, а за това как да изкарвам пари от моето хоби (упражненията) даже не предполагах.

Можеш да направиш сайта си с програми като Dreamweaver или друга програма за създаване на html страници – повечето от тях имат много хубав Хелп/Помощ и малко по малко ще се научиш и всеки ден ще ставаш по-добър.

Многократно споменавам Site Build It! и няма как да е по друг начин, защото на тази програма дължа успеха си онлайн и с удоволствие и убеденост я препоръчвам на всеки, който иска да работи от дома си. (Site Build It! не може да се използва за сайтове написани на български език). Не е нужно да знаеш каквото и да било, ако избереш да направиш сайта си с Site Build It!.

2. Избери начина, по който ще правиш пари.

Аз правя пари в интернет основно от партньорски програми. Даже този сайт изкарва пари (все още не кой знае колко) от партньорски програми. Обикновено създавам сайтове на теми, които ме вълнуват и препоръчвам продукти, които са свързани с темата на сайта.

Например в този сайт препоръчвам фирма, която прави сайтове на български език. И от двете получавам комисионна, за това, че съм изпратила клиент! И преди да решиш, че искам просто да изкарам пари от теб, искам да те уверя, че препоръчвам САМО продукти, които са лично тествани от мен!

И така е нормално, когато водиш клиент, редно е да получиш комисионна. НИКОГА не препоръчвай продукт, който лично не си тествал! Най-добре да препоръчваш продукти, които използваш, защото тогава знаеш много за тях и лесно можеш да напишеш какво да очакват хората.

Трябва да се научиш как да правиш сайта ти така, че да излиза на добри места (максимум до 3та страница) при търсене в Google – това е задължително!

Ако правенето на пари с партньорски програми не ти харесва – можеш да продаваш свои продукти. За целта трябва да направиш онлайн магазин. Имай предвид, че в България интернет търговията има доста стриктни правила и трябва да се запознаеш с необходимите закони. По света интернет търговията се практикува от години и пречките и изискванията са по-малко.

Това са двата основни начина за правене на пари от сайт, разбира се има и други начини и разбира се можеш да използваш комбинация от двата.

Например на women-workout-routines.com (направен със Site Build It!) изкарвам пари по следните начини:

- Google AdSense

- Продавам собствени DVD-ита с упражнения

- Препоръчвам стоки от Amazon

- Продавам моята книга с диети

- Продавам електронни книги от Clickbank.net

Тези 5 различни начина за изкарване на пари ми носят месечен доход, с който мога да си позволя да пътувам по света и да правя снимки на различни места :-) ! Всъщност вече имам няколко сайта и всеки от тях добавя по малко към доходи ми, така че общата сума не е за пренебрегване.

И преди да си помислиш да направиш 20 сайта и всеки да ти носи по 20 лева на месец, искам да ти кажа, че този подход едва ли ще е успешен. Само уебмастъри с много голям опит могат си позволят подобен подход. Иска се много работа, за да поддържаш 20 сайта! А и ще имаш ли мотивацията и ще ти бъде ли интересно да се разпокъсваш между толкова много теми?!

3. Осъзнай, че стартираш БИЗНЕС!

Ако работиш по цял ден за заплатата си, не очаквай да работиш по 2-3 часа на месец за интернет сайта си и това да ти носи колкото заплатата (или поне в началото няма да е така).

Трябва да разбереш, че докато нямаш трафик към сайта ти, няма да изкарваш пари.

Трафикът не идва автоматично. Не си мисли, че в момента, в който направиш сайт и хората идват и го четат! Трябва да разбереш основните правила на оптимизацията за търсачки, ако искаш да получаваш безплатен трафик от тях.

Трябва да си направиш план, който включва в каква аудитория се целиш и как мислиш да достигнеш до нея.

Например за този сайт аз се целя в будни, умни хора, които имат желание да постигнат повече в живота, вярват в себе си, обичат да учат, но нямат кой знае какви технически умения и знания. Моята цел е да им вдъхна кураж и да им покажа, че не е нужно да си компютърен гений, за да направиш сайт, че и пари да правиш от работа вкъщи. Ти ще кажеш дали успявам да постигна целта си :-) .

От друга страна получавам писма и от хора, които имат сериозни познания в правенето на сайтове, но не знаят как да монетизират (да изкарват пари) сайта си. Така че аудиторията ми се разширява. Това ще се случи и на теб след като сайтът ти се утвърди като източник на качествена информация.

След като знаеш коя е твоята аудитория, ще знаеш как да комуникираш с нея – трябва да говорите на общ език. Трябва да проучиш къде е твоята аудитория, за да можеш да достигнеш до нея.

Например, ако сайта ти се цели в учащи се, тогава трябва да проучиш какви места посещават онлайн, от какво се интересуват, и съвсем логично да стигнат до твоя сайт.

Може да си откриеш акаунти в сайтове за запознанства, да пишеш във форуми за младежи, да намериш други не конкурентни сайтове, които се целят в подобна аудитория и да намерите начин да си бъдете взаимно полезни.

Създаването на трафик към сайта ти е една от най-трудните задачи и изисква много работа. Трафикът определя успеха или неуспеха ти онлайн. Първата ти задача е да направиш голям трафик, а след това успешно да го монетизираш.

Пожелавам ти успех и нека тази година да ти донесе работа в интернет, която да замени доходите от сегашната ти работа!

Премини към Пари от Информационен сайт

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: